Astăzi 13.12.2023 are loc Conferința de final în cadrul Proiectului „Implementarea de proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivelul în municipiului Bistrița, în domenii de activități cu competență partajată asistență socială și urbanism”.
Întâlnirea va avea loc în, începând cu ora 12.00, în sala de ședințe a Consiliului Local din Piața Centrală, nr. 6.
Obiectivul general al proiectului a vizeat furnizarea de servicii mai bune într-un mod mai eficient și orientat către cetățeni prin utilizarea tehnologiei digitale și a inteligenței artificiale în domeniul urbanismului și al asistentei sociale.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Dezvoltarea capacității instituționale a Serviciului Urbanism si Direcției de Asistență Socială din cadrul UAT Municipiul Bistrița in vederea realizării procesului de transformare digitala;
2. Dezvoltarea soluțiilor digitale si de inteligență artificiala care să susțină servicii mai bune furnizate într-un mod mai eficient și orientat spre cetățeni.
Principalele rezultatele ale proiectului:
– 1 pachet de soluții informatice pentru servicii online pentru cetățeni implementat care va conduce la proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local corelate cu Planul integrat de simplificare a procedurilor administrative pentru cetățeni implementate;
– 1 schimb de experiență – întâlniri cu reprezentanți din 4 instituții, model de organizare, eficiență și dezvoltare în domeniul digitalizării.
– 3 Cursuri de formare destinate grupului țintă realizate și care va genera cunoștințe și abilități ale personalului din autoritățile si instituțiile publice locale îmbunătățite, în vederea sprijinirii masurilor/acțiunilor vizate de acest obiectiv specific (curs comunicare, curs planificare strategică și curs instruire servicii electronice implementate);
Grupul țintă a fost format din 135 de persoane, funcționari, angajați ai administrației publice a municipiului Bistrița, personal cu funcție de conducere/execuție.
Prin gama de activități efectuate în cadrul proiectului, respectiv dezvoltarea competențelor în rândul personalului, schimb de experiențe și cel mai important lucru furnizarea serviciilor online pentru cetățeni considerăm că se obțin rezultate semnificative în ceea ce privește reducerea birocrației, simplificarea procedurilor în folosul cetățenilor și creșterea capacității instituționale în domeniul planificării.
Obiectivul principal al proiectului a vizat furnizarea de servicii mai bune într-un mod mai eficient și orientat către cetățeni prin utilizarea tehnologiei digitale în domeniul urbanismului și al asistentei sociale.
Valoarea totală a proiectului este de 1.951.913,88 lei, din care: 1.912.875,59 lei valoarea eligibilă nerambursabilă (1.659.126,80 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 253.748,79 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național) şi 39.038,29 lei contribuția proprie.