Acasă » ANUNŢURI » Săptămâna Europeană a Mobilității

Săptămâna Europeană a Mobilității

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII desfășurată în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, oferă orașelor oportunitatea de a promova noi forme de mobilitate curată, ca alternativă la deplasarea cu autoturismul personal.

BISTRIȚA se alătură celor 2781 orașe din 43 de țări care, sub tema „Eficiența Energetică”, își propune să contribuie la conştientizarea nevoii de a schimba tiparele noastre privind mobilitatea şi de a combate efectele schimbărilor climatice.

Sloganul evenimentului ”Combină și deplasează-te!” aduce în atenția bistrițenilor proiectele de mobilitate durabilă în curs de implementare:

LINIA VERDE (traseu nou cu benzi dedicate sau prioritare si autobuze electrice)

Piste cicliști și sistem bike-sharing

Sistem inteligent de managementul traficului

Aceste proiecte introduc mijloace de transport moderne şi ecologice, menite să încurajeze atât utilizarea transportului în comun cât și a bicicletei.

La finalul proiectelor bistrițenii vor beneficia de 10 autobuze electrice care vor circula cu prioritate prin centrul orasului, piste de biciclete pe 28 străzi, 7 stații închiriere biciclete tip bike-sharing și de 175 biciclete capabile să genereze economii de energie și reducerea nivelului de poluare. De asemenea, va fi reconfigurată axa de transport Decebal-A. Mureșanu și va fi instalat un sistem inteligent de managementul traficului pentru fluidizarea circulației și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Optați pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun și cu bicicleta generând  beneficii astfel mediului și sănătății.