Privind aprobarea ghidurilor solicitanţilor de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021 pentru activităţi nonprofit de interes local, în baza Legii nr.350/2005

Consiliul local al municipiului Bistriţa, întrunit în şedinţă ordinară în data de 28.01.2021;
având în vedere:
Strategia de Dezvoltare Locală a municipiului Bistriţa pentru perioada 2010-2030, actualizată 2015–2030, aprobată prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.54/04.05.2017;
Referatul de aprobare nr.88702/08.12.2020 al Primarului municipiului Bistriţa;
Raportul comun nr.88701/08.12.2020 al Direcţiei Integrare Europeană, Direcţiei Economice, Direcţiei Educaţie, Turism şi Direcţiei Administraţie Publică, Juridic;
Avizul favorabil nr.20/88701/28.01.2021 al Comisiilor reunite ale Consiliului local al municipiului Bistrița;
Anunţul nr.91033/15.12.2020 privind afişarea Proiectului de hotărâre pentru aprobarea ghidurilor solicitanţilor de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021 pentru activităţi nonprofit de interes local, în baza Legii nr.350/2005;
Procesul verbal de afişare nr.91032/15.12.2020;
Studiul de impact nr. 88706/08.12.2020; în conformitate cu:
prevederile Ordonanţei Guvernului României nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare;
prevederile art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată;
prevederile Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare;
prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare;
prevederile Ordinului Ministerul Tineretului și Sportului nr.664/2018 privind finanţarea din fonduri publice a proiectelor şi programelor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
prevederile Hotărârii Guvernului României nr.1447/2007 pentru aprobarea Normelor financiare în activitatea sportivă, cu modificările şi completările ulterioare;
prevederile Legii nr.69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările şi completările ulterioare;
în temeiul art.129 alin.(2) lit.“b”, art.139 alin.(3) lit.„a” din Ordonanța de urgență a Guvernului României nr.57/2019 privind Codul administrativ,

H O T Ă R Ă Ş T E:

ART.1. – (1) Se aprobă Ghidul solicitantului de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021 pentru activităţi nonprofit de interes local din domeniile: tineret, protecţia mediului, cultură, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar, prevăzut în anexa nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Prevederile ghidului se aplică pentru finanţările nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021, pentru activităţi nonprofit de interes local din domeniile menţionate la alin.1.
ART.2. – (1) Se aprobă Ghidul solicitantului de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021, pentru activităţi nonprofit de interes local din domeniul sport, prevăzut în anexa nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Prevederile ghidului se aplică pentru finanţările nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021 pentru activităţi nonprofit de interes local din domeniul sport.
ART.3. – Programul anual al finanţărilor nerambursabile alocate pentru activităţi nonprofit de interes local, va fi aprobat de către Consiliul local al municipiului Bistriţa odată cu aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli, potrivit prevederilor legale referitoare la elaborarea, aprobarea, executarea şi raportarea bugetului local.
ART.4. – Se numesc comisiile de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în anul 2021, în următoarea componenţă:
I.Comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru a obţine finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în domeniile: tineret, sport şi educaţie:
1. Antoneac Adriana – preşedinte;
2. Cincea Dumitru-Matei – membru;
3. Gavriloaie Anamaria – membru;
4. Neamți Raul – membru;
5. Macarie Doina – consilier local – membru;
6. Săsărman Lucia-Augusta – consilier local – membru;
7. Ciobănică Dumitru-Daniel – consilier local – membru;
8. Rusan Alexandra – secretar.
II. Comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru a obţine finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în domeniul social:
1. Stan Călin – preşedinte;
2. Dreptate Radu – membru;
3. Măgeruşan Oniţa – membru;
4. Hriscu Luciana-Maria – membru;
5. Hudrea Daniela-Maria – consilier local – membru;
6. Elisei Radu-Claudiu – consilier local – membru;
7. Galben Silvia-Elisabeta – consilier local – membru;
8. Nicolae Camelia – secretar.
III. Comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru a obţine finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în domeniul cultură:
1. Peteleu Ioan – preşedinte;
2. Berbunschi Mihai – membru;
3. Bulcu Coralia – membru;
4. Popa Lucian – membru;
5. Munthiu Cristiean – consilier local – membru;
6. Bria Dumitru-Alexandru – consilier local – membru;
7. Săcălean Oana-Andreea – consilier local – membru;
8. Petruse Iulia – secretar.
IV. Comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru a obţine finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în domeniile: relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar:
1. Coceşiu Liliana – preşedinte;
2. Andreieş Cristina – membru;
3. Simion Elena – membru;
4. Filip Alexandru Tudor – consilier local – membru;
5. Pavelean Nicolae – consilier local – membru;
6. Stere Florentina Ștefania – consilier local – membru;
7. Mathe Attila – consilier local – membru;
8. Şuster Mihaela – secretar.
ART.5. – Se numeşte comisia de soluţionare a contestaţiilor cu privire la rezultatul sesiunii de selecţie a proiectelor care vor beneficia de finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în anul 2021, în următoarea componenţă:
1. Turc Ioan – preşedinte;
2. Hangan Sorin – membru;
3. Gaftone Floare – membru;
4. Scurtu Nicolae – membru;
5. Brici Tiberius-Daniel – secretar.
ART.6. – Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în baza prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor, prevăzut în anexa nr.3 la prezenta hotărâre.
ART.7. – După finalizarea procedurii de evaluare a proiectelor, fiecare comisie de evaluare va elabora un raport al procedurii de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă, care se va înainta primarului municipiului Bistriţa, în vederea supunerii spre aprobare Consiliului local al municipiului Bistriţa.
ART.8. – După ce a finalizat soluţionarea contestaţiilor, comisia de soluţionare a contestaţiilor are obligaţia de a elabora un raport, care se înaintează conducătorului autorităţii contractante.
ART.9. – Primarul municipiului Bistriţa, prin Direcţia Integrare Europeană, Direcţia de Asistență Socială, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrita, Direcţia Educaţie, Turism și Direcţia Economică va aduce la îndeplinire prezenta hotărâre.
ART.10. – Prezenta hotărâre a fost adoptată de Consiliul local al municipiului Bistrița în ședință ordinară, cu respectarea prevederilor art.139 alin.(3) lit.„a” din Ordonanța de urgență a Guvernului României nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, respectiv cu un număr de 19 voturi „pentru”.
ART.11. – Secretarul general al municipiului, prin Compartimentul Pregătire
Documente, Contencios va comunica prezenta hotărâre, prin mijloace electronice:
– Direcţiei Integrare Europeană;
– Direcției Educație, Turism;
– Direcţiei de Asistență Socială;
– Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița;
– Primarului municipiului Bistriţa;
– Instituţiei Prefectului – Judeţul Bistriţa-Năsăud

Anexe: