Săptămâna europeană pentru reducerea deșeurilor: 21-29 noiembrie 2020

Săptămâna europeană pentru reducerea deșeurilor

21-29 noiembrie 2020

Săptămâna europeană pentru reducerea deșeurilor este cea mai mare campanie de sensibilizare cu privire la prevenirea deșeurilor în Europa.

Urmând spiritul european, o săptămână, în luna noiembrie a fiecărui an, aducem în atenția opiniei publice consum durabil și economie circulară în comunitatea noastră.

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la reducerea deșeurilor, reutilizarea produselor și strategiile de reciclare a materialelor, sunt obiectivele campaniei de reducere a deșeurilor care în acest an se desfășoară în perioada 21-29 noiembrie.

Suntem in situația în care fiecare comunitate trebuie să-și reevalueze obiceiurile de consum și să-și desfășoare activitățile în temeiul celor 3R: Reducerea deșeurilor, Reutilizarea produselor, Reciclarea materialelor – în această ordine.

Așadar:
! Reduceți: întrebați-vă dacă aveți cu adevărat nevoie de bunurile pe care urmează să le cumpărați înainte de a le cumpăra. Acest lucru este valabil și pentru ambalajul în care vin unele produse. Puteți să reparați lucruri sau să împrumutați de la un prieten unelte pentru a repara obiecte stricate sau să împrumutați unelte unui vecin? Dacă răspunsul este da, atunci puteți – și ar trebui – să REDUCEȚI.

! Reutilizați: aceasta este partea în care consumatorii conștiincioși pot face cu adevărat diferența. Schimbați articolele de unică folosință cu cele reutilizabile în fiecare domeniu al vieții dvs.! Aveți în vedere nu numai plasticul, ci și toate celelalte articole și produse de unică folosință! Convinge-ți angajatorul, colegii de clasă, familia, prietenii sau vecinii să facă același lucru!


! Reciclați: este mai bine decât depozitarea deșeurilor, dar nu este opțiunea preferată. De ce? Dacă trebuie să reciclezi ceva, înseamnă că deja generezi deșeuri. Dacă există hotărâre în ceea ce privește refolosirea și reducerea, reciclarea ar trebui să constituie doar o mică parte din eforturile noastre.
          

Anul 2020 este un an plin de provocări. Sta doar în puterile noastre să luăm măsuri pentru buna funcționare a orașelor și a habitatelor naturale. Haideți să prevenim deșeurile și să contracarăm efectele unui management defectuos al gestionării lor!