Acasă » ANUNŢURI » Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2024

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2024

Tema Zilei Mondiale a Mediului 2024 este „Regenerarea terenurilor, deșertificarea și reziliența la secetă”. Sloganul evenimentului: “Pământul nostru, viitorul nostru. Suntem #GeneratieRegenerare”.

Regenerarea terenurilor este subiectul principal al temei Zilei Mondiale a Mediului 2024, promovând astfel implicarea în revigorarea ecosistemelor din întreaga lume.

Ce vă propunem?

În Parcul Regele Mihai I al României, miercuri, 5 iunie, începând cu ora 12, Primaria municipiului Bistrița, vă invită la activități prietenoase cu mediul, atrăgând atenția totodată asupra nevoii reciclării în toate aspectele vieții. “Biletul de intrare“ este un mic obiect pe care nu-l mai utilizați, dar care poate fi util altcuiva. Vom avea un bazar cu obiectele colectate.

Lansarea concursului ”Bistrița Verde” de promovare a grădinilor tradiționale și a balcoanelor cu flori și plante ornamentale.

Lansăm invitația de a dona bulbi, rizomi și semințe de flori perene sau aromatice care vor îmbogăți diversitatea Parcului dendrologic din Unirea

Bazar sustenabil

Atelier creativ ”Floarea vieții” cu Elfiarmaroc

Ateliere ecologice cu ONG-uri locale: Cercetașii bistrițeni și Tineri pentru comunitate;

Atelier de grădinărit

Picnic sustenabil

Quizz cu premii despre „comunități energetice” în cadrul proiectului Life Loop, finanțat prin Programul LIFE al Uniunii Europene în temeiul acordului de grant nr. 101077085

În Parcul perilor seculari, miercuri, 5 iunie, între 17.00- 19.00 vă invităm la activități de cunoaștere a naturii, organizate de Asociația ”Harta Verde România” în parteneriat cu Asociația Clubul Lions Bistrița: atelier de fotografie tematică pentru natură cu fotograful wildlife Liviu Tanca, expoziție foto cu specii autohtone de animale din livadă, atelier de lucru BioBlitz folosind tehnici de tip Citizen Science pe un traseu tematic din Parcul cu peri Lions împreună cu biologii Dr. Ciprian Samoilă și Dr. Doru Ruști.

Proiect finanțat din bugetul local al Municipiului Bistrița pe anul 2024